Taze Çıkanlar

Post Top Ad

Your Ad Spot

8 Şubat 2019 Cuma

Var Olduğunu Daha Önce Duymadığınız 21 Tuhaf Hayvan

   Dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 8 milyon canlı türü var ve her geçen gün bu sayı artıyor. Keşfedilen her yeni canlıyla birlikte bilinmeyen özellikler ve tuhaflıklar açığa çıkıyor. Bu canlılardan en enteresan olanları da sizler için hazırlamış olduğumuz listemizde mevcut...


Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı
  Bu ilginç canlı Galapagos Adalarında bulunmaktadır. Kötü bir yüzücü olan kırmızı dudaklı yarasa balıkları sahip oldukları pektoral yüzgeçleri kullanarak okyanusun zemininde yürüyerek hareket ederler.

Goblin Köpekbalığı
  Dünya üzerinde nadir bulunan bu türün 125 milyon yıllık bir geçmişi vardır. Bu yüzden bazı insanlar onu ''Yaşayan fosil'' olarak adlandırmaktadır. Okyanuslarda yaklaşık olarak 100 metreden daha fazla derinliklerde yaşamaktadırlar. İnsanlara karşı herhangi bir tehlikesi saptanmamıştır.

Panda Karıncası
  Karınca olarak adlandırılmasına nazaran aslında bir eşek arısı türünün kanatsız ve tüylü dişilerine denmektedir. Habitatı Şili olan bu canlıların inanılmaz acı verici iğneleri vardır. Aynı zamanda inek öldüren ya da inek karıncası adlarıyla da bilinmektedirler. Bazı insanlar sahip olduğu siyah ve beyaz çizgilerden dolayı panda karıncası ismini takmıştır.

Penis Yılanı
  Gözleri olmayan bu sıradışı yılanın bilimdeki adı ''Atrectochoana eiselti''. Büyük yapışkanımsı yassı bir deriye sahip ilginç bir amfibiktir.

Umbonia Spinosa
  Bu dikenli böcekler sahip oldukları yapıları gereği bilim insanlarının büyük dikkatini çekmiştir ve bu şeklin ne gibi bir biyolojik özelliği olduğuyla alakalı varsayımlardan öteye gidememiştirler. Sahip oldukları dikensi yapıyı ise bitki çekirdeklerini parçalayıp özünü içmek için kullanmaktadırlar.

Düz Arazi Çizgili Tenreki
  Madagaskar, Afrika'da yaşayan bu küçük tenrekler cırlayarak ses üreten tek memeli olarak bilinmektedir. Bu özelliği genellikle yılan  ve karıncalarınkine benzemektedir.

Sinekkuşu Güvesi
  Sinekkuşuna çok benzeyen bu canlı sinekkuşu gibi çicek özleriden besleniyor. En ilginç özelliği ise renkleri ayırt etmekte sahip olduğu gelişmişlik.

Glaucus Atlanticus
  Bir başka adıyla mavi ejderha olan bu canlılar mavi deniz slag türlerindendir. Okyanuslarda ılık bölgelerde yaşarlar. Bazen karınlarında biriktirdikleri gaz kabarcıkları sayesinde su yüzeyine çıkarlar.

Mantis Karidesi
  Tropikal ve tropikal altı bölgelerde en çok bilinen avcılardır. Genellikle oyuklarında saklandıkları için sahip oldukları özellikler hakkında çok az şey bilinmektedir.

Venezuela Kaniş Güvesi
  Venezuela'da 2009 yılında keşfedilen bu canlılar çok değişik ve tatlı bir görünüme sahiptir. Maalesef özellikleri hakkında çok fazla şey bilinmemektedir.

Paku Balığı
  Papua Yeni Gine'de yaşayan bu canlı yerel erkek balıkçıların korkulu rüyası. Bu korku balıkçıların testislerine saldırmaları ve koparmalarından kaynaklanıyor. Yerel halk ona ''Top Kesici'' ismini takmış.


Dev İsopod
  Dünya üzerindeki isopodların arasından en büyüğü olma ünvanına sahip. Bu özelliğini ise ''Gigantism'' denilen faktörden alıyor. Bu faktöre göre derin denizlerde yaşayan canlılar yüzeydekilere göre daha büyük cüsseye sahipler.

Saiga
  Avrasya steplerinde yaşayan bu antilop sahip olduğu çok büyük burnuyla biliniyor.

Çalı Silici
  Afrika'nın tropikal bölgelerindeki ağaçlarda yaşayan bu yılan avlanmasını genellikle gece yarıları yapıyor.

Mavi Papağanbalığı
  Atlantik Okyanusunda yaşayan bu sevimli balık vaktinin %80'ini yiyecek arayarak geçiriyor.


Hint Mor Kurbağası
   Bu kurbağaların iri gövdeleri ve sivri burunları vardır. Yaşamının sadece 2 haftasını toprak üzerinde çiftleşmek için geçirir. Geriye kalan sürede yeraltında yaşar.

Papuçgagalı
   İsmini sahip olduğu gaga biçiminden almaktadır. Antik Mısır ve Arap zamanlarından beri bilinen bu canlı 17.yüzyılda sınıflandırımıştır.

Okapi
  Merkez Afrika'da Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan bu canlı sahip olduğu zebra çizgili bacakları ve kahverengi gövdesiyle bilinmektedir.

Narval
   Arktik'te yaşayan ve iklim değişimlerine çok hassas olan bu dişli balina türü eti ve dişi sebebiyle eskimolar tarafından çok büyük değer görmüştür.


Dikenli Ejderha
   Kamuflaj için yaşadığı çöllerdeki kum rengine uyum sağlamıştır. Kuyruğunda sahip olduğu yalancı kafası sayesinde avcılarının dikkatini dağıtmaktadır.

Su Domuzu
   Atlantik, Hint ve Pasifik Okyanusunda 1000 metreden daha fazla derinliklerde yaşayan bu canlı deniz diplerindeki çamurları vücutlarında depo edip içerisinde organik partikülleri süzerek beslenmektedir.

Not :

Sizce en tuhaf olanı hangisi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar