Taze Çıkanlar

Post Top Ad

Your Ad Spot

21 Şubat 2019 Perşembe

Tarihte Naziler Tarafından Kullanılan Birbirinden Etkili Propaganda Posterleri

  Naziler, tarihte çok iyi derecede propaganda yapmıştır. Zamanın Nazi propaganda bakanı Joseph Gobbels'in bundaki rolü de çok büyüktür. Naziler yaptıkları seçim kampanyaları ve destekçi bulmak için sık sık bu tarz yollara başvurmuştur. Hitler yönetimi verdiği emeğin karşılığını fazlasıyla almıştır. Propagandalar tarihin akışını değiştirmede önemli roller almıştır. İşte bunlardan bazıları...

1. Bu Poster Adolf Hitler'in Almanya'nın tek lideri olduğunu göstermek için kullanılan posterlerdendir. Posterde ''Milletimizin kaderini elimize alacağız... Hitler Reich Başkanı olacak.'' yazmaktadır.

2. Bağış toplamayı yaygınlaştırmaya çalışan poster, toplanan paralarla gençler için yurt ve barınak yapılacağından bahsetmektedir.

3. Naziler, Swing ve Jazz türünü dejenere müzik olarak adlandırmış ve bunun üzerine bu posteri bastırmışlardır.

4. ''Düşman güçlerinin arkasındaki güç: Yahudiler'' yazısını içeren poster, düşman güçlere ve Yahudilere göndermede bulunmuştur.

5. Almanlar ve ittifak kuvvetleri Kommünizm'e karşı harekete geçiyor burada.  Yazıda ''Avrupa ileri gidiyor.'' yazılı.

6. Posterde işgal altındaki Hollandalılar'ın Nazi Ordusu'na katılmaları konusunda çağrıda bulunuluyor. Afişte ''Gururunuz ve vicdanınız için, Bolşeviklere karşı SS silahları sizi çağırıyor.'' yazılı.

7. Burada Alman Devlet Demiryolları betimleniyor. Posterde görüldüğü gibi Alman aile selam vererek devlete bağlılığını gösteriyor.

8. Posterde Elinde Nazi bayrağı tutan genç bir Alman betimleniyor. Üzerinde '' Alman öğrenciler Führer(Lider Hitler) ve halk için savaşıyor'' yazılı.

9. Posterde Alman asker Sovyetleri betimleyen ejderhayı tutsak alıyor. Elindeki aletten şimşek çıkararak acı veriyor.

10. Polonya'da,  üzerinde ''Yahudiler bitlidir.'' yazan bu poster  Yahudilerin tifus taşıdığı konusunda uyararak Yahudi olmayan halkı  korkutmaya çalışıyor.

11. Poster Alman kızların, Hitlerin kurduğu ''Hitler Genç Kadın Birliği''ne katılımı teşvik ediyor.

12. Poster Aryan ırkının üstünlüğünü göstermek içi basılmış. Posterde Aryan bir annenin üstün Aryan ırkından çocuğunu emzirmesi betimleniyor.

13. Posterde ''Tek ulus, tek imparatorluk, tek lider'' yazılı. Hitler'in etkili posterlerinden bir tanesi.

14. ''Alman Kadın Liginin Spor Günleri''nin reklamını yapan bir poster.

15. Camdan içeri aniden giren Nazi gazetesini gören Winston Churchill, Stalin ve Roosevelt korku içerisinde kalıyorlar.

16. Poster İngilizlerin bombardıman uçaklarının geceleyin şehre bomba bırakmasını betimliyor. Halktan ışıkları tehlikeye karşı geceleyin kapaması isteniyor. Posterde '' Düşman geceleyin ışıklarını görüyor!!'' yazılı

17. Alman aile, kartalın kolları arasında korunuyor. Posterde ''NSDAP sizi koruyor. Yoldaşlarınızın öneri ve yardıma ihtiyacı var. Hadi partiye katılın!!'' yazılı.

18. Gençlere SS ordusuna katılmasını belirten bu poster 17 yaş üzerindeki her erkeğin dahil olmasını söylüyor.

19. Posterde, kadınların Hitler'e seçimde oy vererek kendi  ailelerini koruyabilecekleri belirtiliyor.

20. Görmüş olduğunuz ''Ebedi Yahudi'' ismindeki bir filmin posteri. Türü belgesel olan bu yapım, Yahudi halkının manipülatif ve yobaz olduğu yönünde propaganda yapıyor.

21. Bu poster Nazi Partisinin 1932'de seçimleri kazanmasının ardından yayınladıklarından bir tanesi. Posterde yazan yazı '' Halk bir numarada karar kıldı. Nasyonal Sosyalistler.''
👀 Sizce Almanlar Propaganda Konusunda Başarılılar Mıydı?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar