Taze Çıkanlar

Post Top Ad

Your Ad Spot

18 Ocak 2019 Cuma

İzlerken Büyük Keyif Alacağınız 10 Harika Türk Filmi Önerisi

  Çekilen birçok güzel Türk filminden sizin için kendime göre 10 tanesini belirledim.İyi okumalar...

1)Vizontele(imdb:8,0)
  1974'de Güneydoğu'da küçük bir köye televizyon gelir. Köyün delisi Emin ve muhtarı Nazmi televizyon yayını yapmak için uğraşırlar ancak bir takım zorlukla karşılaşırlar.


2)Ayla(imdb:8,8)
   1950'de Kore savaşının ortasında Süleyman yarı donmuş bir vaziyette küçük bir kıza rastlar. Çevrede ailesinin varlığına dair hiçbir iz yoktur .Onu yanına almaya karar verir ve bulundukları askeri kampa götürür. Ortak bir dile sahip olmadıkları için birbirleriyle iletişim kuramazlar. Süleyman, ismini öğrenemez ve kendisi kıza Ayla ismini koymaya karar verir. Savaş biter ve Türkiye'ye dönme vakti gelir ama Süleyman Ayla'yı orada bırakmak istemez. En sonunda zor da olsa yetimhaneye bırakmaya karar verir. Ardından ülkesine geri döner. Acaba ileride tekrar birbirlerini bulabilecekler midir? 



3)120(imdb:7,3)
   Sarıkamış Harekatı sırasında Osmanlı ordusunun cephanesi tükenir. Bunun üzerine Van'da bulunan cephaneliklere ihtiyaç duyar. Ancak bu cephaneyi taşıyabilecek ne  yeterli araç ne de kağnı vardır. Yetişkin erkeklerin de hepsi savaşa gitmiştir. Geriye sadece    küçük yaştaki çocuklar kalmıştır. Cephanelikleri taşıma görevini çocuklar üstlenirler ve dehşet verici soğuğun ortasında dönüşü olmayacak bir yolculuğa çıkarlar. 
                                         
4)Devrim Arabaları(imdb:8,0)
    Askeri yönetimin olduğu günlerde Türkiye kendi arabasını halen üretememiştir. Paşa Türk insanlarının  üretebileceğine inanarak 2 tane yerli  araba siparişi verir. Gündüz ve mühendis arkadaşlarının yetiştirmek için sadece 130 günü vardır .

5)Eşkıya(imdb:8,3)
   Baran, hapisten 35 yıl sonra salınmış bir eşkıyadır. Aşkının yaşadığı yeri bulmaya çalışmaktadır. Bunun yanında intikam arayışı içerisindedir.

6)Ahlat Ağacı(imdb:8,4)
    Adı duyulmamış bir yazar okulu bitirdikten sonra memleketine dönmeye karar verir. Yazmış olduğu kitabı yayınlamak için sponsor  ve aynı zamanda babasının kumar bağımlılığı sorununa çözüm bulmaya çalışmaktadır.

7)Bir Zamanlar Anadolu'da(imdb:7,8)
    Bir grup adam tutuklularla birlikte Anadolu bayırlarında saklanan cesetlerin yerlerini bulmaya çalışırlar. Arayışları esnasında  bir takım enteresan  olaylar cereyan eder.
  
 8)Babam ve Oğlum(imdb:8,4)
   Solcu bir gazeteci olan Sadık, 12 Eylül 1980 Darbesi günü eşini kaybeder. Çocuğuyla baş başa kalan Sadık, köye ailesinin yanına dönmeye karar verir.

9)G.O.R.A(imdb:8)
   Hilekar genç bir Türk olan Arif, uzaylılar tarafından kaçırılır. İçindeki hümanizmi, şeytani planları olan Komutan Logar'ı def ederek ve sevdiceği Ceku'yu kurtararak  açığa çıkarmaya çalışacaktır.
  
 10)Kelebeğin Rüyası(imdb:7,8)
   Küçük bir Türk kasabasında tüberküloza yakalanmış iki şair,  yazdıklarını yayınlayarak hayatlarına kazanmaya çalışmaktadır. Gün gelir ve ikisi de aşık olur. Hayatları artık asla eskisi gibi olmayacaktır.
                                
Not:

Daha birçok güzel film izlemeniz dileğiyle📽📽📽  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar