Taze Çıkanlar

Post Top Ad

Your Ad Spot

16 Şubat 2019 Cumartesi

Nazilerin Ürettiği Enterasan ve Bir O Kadar Da Tehlikeli 14 Silah



1. Komet
 2. Dünya Savaşında Nazilerin Hava sahasında üstünlük kurmak için ürettikleri bu jet, roket gücüne dayalı çalışma prensibine sahip olduğu için tarihte ilk olma özelliğine sahiptir. Bazı kaynaklara göre yapılan test uçuşunda 1100 km/sa üzerine çıkmıştır. Bu özelliği sayesinde düşman uçaklarının kat ve kat üzerinde bir hıza sahip olmuştur ancak tükettiği yüksek yakıt ve bilim adamlarının başka projelere öncelik vermeleri sebebiyle 370 adet üretildikten sonra rafa kaldırılmıştır.

2. Dev Top
 Adolf Hitler tarafından bizzat yapılması istenen bu top Almanlar'ın Fransızlara karşı Maginot Hattının parçalanması için tasarlanmıştır. 155 adım uzunluğunda ve 1350 ton ağırlığındaki bu devasa top düşman uçakların saldırılarına kolay hedef olması ve taşınma konusundaki yaşanan büyük sıkıntılardan dolayı tamamlanamadan iptal edilmiştir.

3. Uçaksavar  Roketler
Bu roketler Nazi gemilerini hava saldırılarına karşı korumak amaçlı tasarlanmıştır. Yaklaşık 1000 fit gibi yüksekliğe çıktıktan sonra bu yükseklikteki uçaklara patladıktan sonra açığa çıkan şarapnel parçalara saplanacaktı. Yakıt tankına saplananlar, tankın patlamasını ve uçağın düşmesini sağlayacaktı. Bunun yanında paraşütçülerin havada öldürülmesi de hedef alınmıştır.

4.Uzaktan Kumandalı Mini Tanklar(Goliath)
 Uzaktan kumandayla kontrol edilen bu araçlar, TNT yoluyla düşman tanklarını patlatmak amacıyla kullanılmıştır. Başta kabloyla kontrol edilen ve elektrik motoruyla çalışan araçların daha sonra radyo dalgasıyla kontrol edilen ve yakıtla çalışanları çıkarılmıştır. Savaş sırasında yaklaşık olarak 7500 tane üretilmiştir. Günümüzde üretilen birçok uzaktan kumandalı savaş araçlarına ilham kaynağı olmuştur.

5. V-3 Füzeleri
 V-3 füzeleri V-1 ve V-2 serisinin devamı niteliğini taşımaktadır. Bu füzeler uzak mesafede bölgelere yüksek hasar vermek için tasarlanmıştır. Savaş sırasında Fransa'nın Mimoyecques şehrinden İngiltere'nin Londra şehrine fırlatılması planlanmıştır ancak başarısız olmuş yolun ancak yarısını gidebilmiştir. Hitler 50 tane üretilmesine izin vermiştir ancak orijinal planların oluşturulması sırasında düşman güçler tarafından yok edilmiştir.

6. Thor
Bu devasa havan topu yaklaşık olarak bir mavi balina boyutundaydı. 1941'de tamamlanan 6 model Varşova İşgali'nde ve Bulge Muharabesi'nde kullanılmıştır ancak sahip olduğu düşük hareket kabiliyeti ve tamirinin zor olması kullanılmasını zorlaştırmıştır. 1945'de düşman kuvvetlerinin Almanya'yı işgalinden sonra da yok edilmişlerdir.

7. Eğimli Silah
 Bu silahlar askerlerin köşelerden ya da duvarların üzerinden düşmanları daha kolay öldürmeleri için tasarlanmıştır ancak sadece tasarımda kalmış ve hayata geçirilememiştir. Çünkü silahın yaptığı eğim merminin silahı parçalamasına sebebiyet vermiştir. Prototip olarak sadece 30 derecelik bir model üretilmiştir.

8. Pervane Tokmağı
 Almanya'nın şehirleri düşman bombardıman uçakları tarafından aralıksız olarak bombalanmaktaydı. Bu uçakları düşürmek için Alman mühendisler savaş uçaklarının pervanelerine parçalayıcı bir tokmak ve pervanenin kenarlarına keskin materyaller eklediler. Bu sayede Alman uçağı düşman uçağına çarpacak ve onu yere indirecekti ancak üretimi yapılırken bombardıman uçakları tarafından fabrika bombalandı. Proje böylece tarihe karıştı.

9. Vampir
Keskin nişancıların karanlıkta infrared ışıkları kullanarak düşmanları öldürmesi için tasarlanan bu silah ne yazık ki savaşın son dönemlerinde kullanılabildi. Nazilerin daha verimli ve isabetli atışlar yapmasını sağladı bu aletler ancak savaşın bitmesiyle silahlar kısa sürede ortadan kalktı.

10. X-Ray ölüm Makineleri
  Alman bilim insanları bu makineleri düşman uçak ve araçlarının makine sistemlerini bozmak için tasarladı. Yaydığı x-ray dalgaları sayesinde sistemler bozulacak ve hedef misyonunda başarısız olacaktı ancak proje hayata geçirilemeden Amerikalılar tarafından ortadan kaldırıldı.

11. Fritz-x
 Nazilerin donanma güçlerinde kullanılan bu silah radyofrekans sistemiyle çalışmaktaydı. O zamanın geleneksel bombaları insan eliyle hedeflenir vve isabet etmesi beklenirdi. Bu silahsa radyo sistemiyle koordinatlar sayesinde çalışıyordu. Silah savaş esnasında birçok düşman donanma gemisinin batmasını sağlamıştır.

12. Ejderha
 Günümüz helikopterlerinin prototipini oluşturan bu araç Heinrich Focke adlı mühendis tarafından tasarlanmıştır. 2000 pound kargo kapasitesine ve saatte 100 mil hıza çıkma kapasitesine sahip bu aracın üretimi fabrikalara gerçekleştirilen bombalamalar sebeiyle kısıtlanmıştır.

13. Amerika Roketi
 Amerika fırlatılaması planan A9 roketi dünyanın ilk balistik füzesi olan A4'ün gelişmiş versiyonunu oluşturacaktı. Saatte 2700 mil hızla gitmesi planlana roket yapıldıktan sonra A.B.D.nin Doğu yakasını vuracaktı. Yapılan planlamalara rağmen roket tamamlanamadı.

14 . İnsanlı Roketler
 İntihar saldırılarında kullanılmak üzere tasarlanan bu roket bir insan tarafından içerisine yerleştirilen kabinde yönlendirilecekti. Nazilerin savaş politikasında intihara yer verilmesi yasaklandığı için plan gerçek hayata geçirilmedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar