Taze Çıkanlar

Post Top Ad

Your Ad Spot

23 Ocak 2019 Çarşamba

Dopdolu Hissetmek,Sağlıklı ve Mutlu Olmak İçin 10 Süper Öneri

Hepimiz daha mutlu olmak için çabalar dururuz. Peki mutluluğun matematiksel bir formülü var mıdır? Ne yazık ki bu sorunun cevabı ''Hayır''. Ancak bunun yerine daha mutlu olmanız için bazı ipuçları var. Bunları olabildiğince sizinle paylaşmak istedim. İyi okumalar dilerim...🙂
1-Spor Yapın.


Hepimizin bildiği gibi spor yapmanın birçok faydası var. Bu faydalar bağışıklık  sistemine, dolaşım sistemine, iskelet sistemine diye uzun bir şekilde sıralanarak gidebilir.
Spor yaptığımız zaman beynimiz endorfin(mutluluk) hormonu salgılar. Bu da kendimizi daha iyi hissetmemiz demek. Vücudumuzdaki toksin maddelerin atımını kolaylaştırır ve bunun yanında vücudu daha fit bir hale sokar. Böylece kendimize olan özgüvenimiz artar. Birçok hastalığa da faydası vardır.


2-Tütün ve Alkolden Uzak Durun.


Tütün, alkol ve buna ek olarak uyuşturucu, uzak durmamız gereken başlıca düşmanlardan. Hele ki özellikle tütün ve uyuşturucu. Yapılan araştırmalar sigaranın hemen hemen bütün alanlarda vücuda zarar verdiği saptanmış. Her ikisi de Kısa süreli olarak mutlu ediyor gibi gözükse de uzun vadede depresyona sürüklemektedir. Bunun yanında kalp, akciğer gibi çok önemli organlara büyük hasarlar vermektedirler.


3-Hijyeninize Dikkat Edin.

Bakteriler, siz bu yazıyı okurken dahi her tarafınızı sarmış durumda. Onlar yeri geldiğinde bizim için çok faydalı bazen de çok zararlı olabiliyor. Zararlı tarafı engellemek içinse temizliğe dikkat etmeliyiz. Ellerimizi yıkamalı, duş almalı, yediklerimizin içtiklerimizin ve giydiklerimizin hijyenine önem vermeliyiz.


4-Yediklerinize Dikkate Edin.

Günümüzde fast food denilen yiyeceklerin tüketimi çok yaygın. Bu yiyeceklerin tüketimi birçok koroner kalp rahatsızlığa sebep olabiliyor. Aynı zamanda aşırı kilo alıma sebebiyet vererek de vücudumuz estetik güzelliğini bozar. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak sağlıklı olmak için işlenmemiş yağ tüketmeli bol sebze, meyve içerikli, öğün sayısı fazla ama içeriği az olan bir yemek diyeti  kullanmalıyız.

5-Düzenli Olarak Sağlık Kontrolünden Geçin.


Günümüzde kanser  hastalıkları  fazlaca yaygınlaşmış durumda ve günden güne de artıyor. Her ne kadar bazı türlerin tedavisi mevcut olsa da bazılarının hale çaresi kesin olarak keşfedilebilmiş değil. Bunun için kanserde erken teşhis çok önemli. Hastalık gelişirken ne kadar erken fark edersek kurtulma oranımız da o kadar çok artar.  Bu madde sadece kanser için değil  diş sağlığı, kalp damar rahatsızlığı ve başka birçok hastalık için geçerli.


6-Erken Yatıp Erken Kalkın.

Erken yatıp erken kalkmak vücudunuzun güneşin doğuşunda ve batışında  uyanması anlamına gelir ki normal hayatta da sağlıklı olan budur. Gece erken yattığımız zaman belirli saatlerde salgılanan büyüme ve gelişme hormonlarından daha çok faydalanırız. Bunun yanında psikolojik olarak da erken kalkmak işlerinizi erken bitirmenizi, sevdiklerine ve kendinize daha çok vakit ayırabilmenize yardımcı olur.

7-Sosyalleşin.

İnsan sosyal bir varlıktır. Çevredeki diğer insanlarla konuşmaya, onlarla bir şeyler yapmaya ihtiyaç duyar. İlişkilerimiz karşılıklı olduğu için birçok duygu durumumuzu birbirimize  olan etkileşimlerden sentezleyerek  oluştururuz. Yalnız kalan insan, konuşacak muhabbet edecek birileri bulamadığı için psikolojik bunalıma girmeye başlar. Çünkü kendini başkalarına ifade etme ihtiyacı hisseder ve bundan büyük mutluluk duyar.


8-Arkadaş Çevrenizi İyi Seçin.

Arkadaş çevresi, insanı iyi noktalara da taşıyabilir kötü noktalara da. Bu yüzden arkadaş çevremizi seçerken  kendimize zarar verebilecek insanların bulunmadığı ortamlara yönelmeliyiz. Sigara-alkol gibi alışkanlıkların birçoğu arkadaştan etkilenilerek başlanmıştır. Burada bahsetmek istediğim ''sigara içiyorsa arkadaşlık etme sakın!'' değil, size genel anlamda herhangi bir konuda zarar verebilecek bir gruptan uzak durmanız.



9-Bulaşıcı Hastalığa Sahip İnsanlara Daha Dikkatli Yaklaşın.


Karşınızdaki insanın grip   ya da soğuk algınlığı olabilir. Yeri gelir çok daha ciddi hastalıklara sahip olabilir enfeksiyon gibi. Bu insanlara yaklaşırken temkini elden bırakmamanız gerek. Yoksa sonuçlarından hiç hoşnut kalamayabilirsiniz.

10-Hayvanlarla daha çok vakit geçirin.

Araştırmalara göre hayvanlarla oynamak, onlarla vakit geçirmek insanlarda psikolojik anlamda birçok olumlu etki yaratmış. İnsanlar daha mutlu, az stresli, yardımsever ve sosyal hale gelmişler. Sizlerde sokaktaki hayvanlara yemek ve su vererek onlarla arkadaş olabilirsiniz ancak üst maddede bahsettiğim gibi bu sevecen dostlara da  herhangi bir enfeksiyon riskine karşı temkinli yaklaşmanızı tavsiye ediyorum.
Not:
Dopdolu ve mutlu bir hayatınız olması dileğiyle...🤗🤗🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar