Taze Çıkanlar

Post Top Ad

Your Ad Spot

11 Şubat 2019 Pazartesi

Tembel İnsanların 15 Ortak Özelliği


     Hepimiz az çok tembellik yapmayı severiz ancak bunu artık bir yaşam biçimi haline getirmiş insanlar mevcut. Yemek yapmaktan nefret eder, işe gitmek bir zulüm olur. Hayattan tek aldıkları zevk sabahtan akşama kadar televizyon karşısında yatmaktır...

1. Bolca Şikayet
   Tembel insanların en çok sergilediği davranışlardan bir tanesidir şikayet etmek. Kendi sorunlarına ya da rahatsız oldukları bir konuda çözüm bulmak yerine hep çevreyi suçlamayı tercih ederler. İnsanlara bağırır ve sıkıntılarını onların üzerine yıkmaya çalışırlar. Bu sayede geçici bir piskolojik rahatlama elde ederler. Kısa bir zamandan sonra benzer sorunlar tekrar patlak verir ve aynı süreci baştan sona tekrarlarlar. Bunlara rağmen problemlerinden bir türlü sıyrılamazlar.

2. Ne Yapmak İstediklerine Karar Veremezler.
   Hayatlarına yön vermekte büyük zorluk çekerler. Çünkü elde etmek istedikleri bir şey olduğunda elde etmek için en kestirme yoldan en kısa sürede ulaşmak isterler. Ancak gerek yaşamdaki zorluklar gerek tembel insanların kolay pes etmeleri istedikleri sonuca varmalarını geciktirir ve zorlaştırır. Tembel insanlar bu sebepten ''Acaba nerden başlasam, nasıl yapsam, nereye doğru yelken açsam, beni ne mutlu eder?'' gibi sorulara kesin cevap bulamazlar.

3. Hemen Pes Etmek
   Herhangi bir zorlukla karşılaşmaları onları kolay yıldırır. Problemi çözüp sonuca ulaşmak için bir çabaya girmek yerine her şeyi oluruna bırakıp sorunun kendi kendine çözümlenmesini beklerler. Bu da sorunların hiçbir zaman çözülememesine sebep olur.

4. Kitap Okumazlar.
   Kitap okumak yerine kendini geliştirmeyen işlerle meşgul olmayı daha çok severler. Kitap okumak onlara çok sıkıcı gelir. En fazla birkaç sayfa okuyup ardından kapağı kapatır ve bilgisayarda oyun oynamaya veya dizi izlemeye koyulurlar.

5. Sosyal Medya Bağımlılarıdırlar.
    Sabah akşam sosyal medyada gezinirler. Magazin haberlerini ünlülerin ne yaptıklarıyla alakalı sayfaları ya da komedi paylaşımlarını takip etmeye bayılırlar. ''Arkadaşı ne yapmış,kimlerle takılmış'' gibi sorular cevabını bulmak için ölüp bittiği sorulardır.

6. Verdikleri Sözleri Tutamazlar.
   Verdikleri sözleri tutmak onlar için çok ama çok zor bir iştir. Çünkü verilen bir sözün tutulması bazı sorumluluklar yüklemektedir kişiye. Tembel insanlarda bu sorumlulukları almak istemezler ve kolayca yeminlerinden vazgeçerler.

7. Hedef Koysalar Bile Elde Etmek İçin Çaba Göstermezler.
   Tembel insanlar hedef koysalar bile bu hedefe ulaşmak için yeterince çaba göstermekten acizdirler. Çünkü sonuca ulaşmak için belirli bir düzeyde emek sarfetmek zorundadırlar. Hedefe ulaşmak için en kolay yolları denerler. Çoğu zamanda hüsranla sonuçlanır. Başarıyı elde etmek sanıldığı kadar kolay değildir.

8. Yeni Bir Şey Öğrenmek Onlara Göre Değildir.
   Herhangi bir mecrada bir uğraş, hobi edinmekten kaçınırlar. Uyumak ve televizyon seyretmek en sevdikleri ikilidir. Bunun haricindeki dünyada gelişen diğer olaylar çok umurlarında da değildir aslında. Sadece kısa vadede kendi çıkarlarını etkileyecek düzeyde olaylara biraz ilgi gösterirler. Gerisi onlar için teferruatan ibarettir.

9. Sınırlarının Dışına Çıkmaktan Çekinirler.
    Bunu yapmazlar. Çünkü sınırlarının dışına çıkmak kolay bir iş değildir çoğu kişi için. Bir nevi kendine meydan okumaktır aslında. Tembel insanlar da bu gibi bir çabaya girmekten hem kaçınırlar hem de korkarlar. Onlar için sınırlı bölgelerinin içerisinde kalmak en güvenlisidir. Daha ileriye gitmek sorumluluk ve özgüven gerektirdiği için buna hiç bulaşmazlar. Kendini geliştirmek isteyenlerin yapabileceği bir şeydir bu sadece.

10. Bulaşıkları Yıkamamak İçin Ellerinden Geleni Yaparlar.
    Bulaşık yıkamak onlar için bir kabustur. Çünkü kalkıp uğraşmaları gerekir bunun için. Elleri deterjan olur hep. Hem sevdiği bir dizinin kaçmasına sebep olabilir hem de başka yapmak istediği şeylerden mahrum edebilir yemekten sonraki bu süreç. Bu yüzden bulaşıkları tezgahın üstünde dağ olana kadar Olabildiğince biriktirirler. Sonrasında elden bir şey gelmediği için de zorlaya zorlaya yıkarlar.

11. Yiyecekleri Satın Alırlar Ama Pişirmeye Üşenirler.
     Önceki maddeye benzer bu da aslında. Alışveriş yapmasına yaparlar ancak konu pişirmeye gelince orda dururlar. Çünkü yıkamasıydı, ayıklamasıydı, pişirmesiydi... Bunlar tembel insanlar için çok büyük uğraş gerektiren işlerdir. Bu yüzden en pratiğini yaparlar. En yakındaki yemek yapan bir
yere telefon eder, hazır yemek getirtirler.

12. İlişki Kurmakta Zorlanırlar.
    İlişki kurmak, çok fazla zaman ve çaba isteyen bir iştir. Çünkü insanlarla iletişim kurmak, bir şeyler paylaşmak ciddi derecede zordur. Karşıdakiyle ortak noktalarda anlaşmak gerekir. Anlaşılan konuları uygulamak için emek harcamak gerekir. Bu da hiç tembel insanlara göre bir iş değildir.

13. TV'nin Başından Ayrılmazlar.
    Televizyon seyretmek tembel bir insanın en sevdiği aktivitelerinden bir tanesidir. Karşısında cipsini atıştırmalığını alarak sabahtan akşama kadar durabilir ve bundan çok büyük keyif alır. Size bütün magazin programlarının ve dizilerin isimlerini tek tek sayabilir, karakter analizlerini her yönüyle yapar.

14. Gün Boyu Boşboş Otururlar.
   Boş boş oturmak onlar için vazgeçilmezdir. Sabahtan akşama kadar koltuğun üstünde yatarlar ve boş boş çevreye ya da televizyona bakarlar. Bu bir hayat biçimi olmuştur onlar için.

15.Çalışma Hayatından Da Ellerinden Geldiğince Kaytarmaya Çalışırlar.
    Çalışmak ve hayatını kazanmak zorunda olan her tembel büyük bir mutsuzluk içerisindedir. Çünkü Geçinebilmesi için yeteri miktarda para kazanmalıdır. Bunun içinse bir işte çalışmalk zorundadır. Sabah 7'de kalkıp işe gitmek onlar için cehennemdir.

Not:  Siz de kendinizi tembel hissediyor musunuz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar